Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

1. Algemeen

Al onze therapeuten bieden het volgende aan:

  • Algemene kinesitherapie
  • Sportkinesitherapie
  • Pre- en postoperatieve revalidatie
  • Manuele therapie
  • Dry needling
  • Loopanalyse
  • BPPV (benigne paroxysmaal positionele vertigo)
  • Kaakklachten
  • Evenwichtsoefeningen

Daarnaast hebben elk van onze therapeuten hun eigen specialisaties. Klik hier om deze specialisaties te bekijken. Indien je hierna toch nog twijfelt, aarzel niet om contact op te nemen om te bespreken welke therapeut het beste bij jou past.

Een afspraak maken kan op verschillende manieren:

Tot snel!

Ik ga naar de kinesitherapeut en ik neem mee:

  • Voorschrift van de dokter
  • Klevers van de mutualiteit
  • Handdoek
  • Sportieve kledij
  • Een goed humeur

Kaart Kine Lab Lier

Je kan ons terugvinden op het volgende adres:
Predikherenlaan 92 bus 1, 2500 Lier

Indien je niet naar jouw afspraak kan komen, gelieve ons 24 uur op voorhand te verwittigen op onderstaand nummer: (+32) 03 337 89 85

Indien je niet komt opdagen, of je verwittigt ons onvoldoende op voorhand, zijn wij genoodzaakt om een forfaitair bedrag aan te rekenen zonder tussenkomst van de mutualiteit.

Indien je (nog) niet in staat bent om tot de praktijk te komen, is het mogelijk dat één van onze kinesitherapeuten bij u aan huis komt. Vraag dit steeds na bij het maken van een afspraak.

Een huisbezoek is steeds mogelijk indien je in de dichte omgeving woont van Lier. De tarieven worden beschreven onder de rubriek financieel.

2. Financieel

Onze kinesitherapeuten zijn niet geconventioneerd, dit wil zeggen dat ze de conventie die het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) aanbeveelt niet volgen. Concreet houdt dit dus in dat we ons eigen tarief bepalen.

Indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, passen we wel de tarieven toe zoals voorgeschreven in de conventie.

Een normale behandeling in de praktijk duurt ongeveer 30 minuten tegen een tarief van €34. Indien het een huisbezoek betreft, wordt er een supplement aangerekend van €2 als vergoeding voor de verplaatsingen binnen de ring van Lier en €4 buiten de ring van Lier.

Via de mutualiteit krijg je achteraf een deel terugbetaald, hoeveel dit bedraagt is afhankelijk van uw sociale status. Hierin hebben wij geen inspraak.

Indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, passen we wel de tarieven toe zoals voorgeschreven in de conventie en wordt dit afgerekend via de derdebetalersregeling. Dit wil zeggen dat je enkel het remgeld dient te betalen.

Betalen kan op één van volgende drie manieren:

  1. Payconiq
  2. Cash
  3. Overschrijving (niet onze voorkeur)
3. Behandeling

Iedere persoon met zijn klacht is uniek. Daarom kunnen we van tevoren niet exact zeggen hoeveel behandelsessies er nodig zullen zijn. Natuurlijk begrijpen we dat je hier graag een beter zicht op hebt. Bij de eerste afspraak kan je kinesitherapeut een weloverwogen schatting maken van de verwachte herstelduur en behandelfrequentie.

Jouw kinesitherapeut evalueert je progressie op regelmatige basis en bespreekt dit regelmatig samen met jou. Natuurlijk wordt ook jouw eigen mening meegenomen in het beslissingsproces voor verdere afspraken in de behandeling.

Zeker en vast! Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt bij je kinesitherapeut. Idealiter word je telkens door dezelfde kinesist behandeld zodat deze jouw casus het beste kent. Als een andere collega je volgens onze mening beter kan helpen, zullen we dit melden maar je beslist nog steeds zelf!

Elk van onze kinesisten heeft zijn specialisaties, deze kan je hier zien.

Het is zeker mogelijk dat je na een behandeling tijdelijk meer last hebt, maar dit is noodzakelijk.

Na manuele therapie, mobilisaties en manipulaties kan je een toename hebben van je klachten. Dit kan dan bijvoorbeeld spierpijn, stijfheid, hoofdpijn, een zwaar of vermoeid gevoel zijn. Bij de meeste patiënten is deze reactie in minder dan 24 uur voorbij.  Indien je veel langer na de behandeling last hebt, meld dit dan zeker aan je kinesitherapeut.

Na dry needling of een andere triggerpunt behandeling is het mogelijk dat de spieren stijf en vermoeid aanvoelen. Deze reactie treedt vaak onmiddellijk na de behandeling op en houdt typisch enkele uren aan. Na enkele dagen zijn de klachten meestal over en zullen de spieren meer ontspannen aanvoelen dan voor de behandeling.  We raden aan om na een triggerpunt behandeling of na manuele therapie warmte te leggen op de behandelde spieren (kersenpitkussen, warmtekruik bijvoorbeeld) om deze zone verder te ontspannen.

Na oefentherapie kan je spierpijn voelen. Deze  onschuldige reactie treedt meestal pas een dag later op en kan tot drie dagen na de behandeling aanwezig zijn. Het is dan zeker aangewezen om in beweging te blijven, dan is deze fase sneller voorbij. Intensieve sporten worden niet aangeraden zolang de klachten nog aanwezig zijn.

Indien je na je behandeling toch nog vragen hebt, aarzel niet om ons toch te contacteren.

Onze kinesisten zijn speciaal opgeleid en bijgeschoold om de juiste behandeltechnieken aan te wenden waarbij jij het meeste baat zal hebben. Op basis van jouw profiel zal je kinesist samen met jou een persoonlijk plan opstellen. Je kinesist zal dus met jou de technieken eerst bespreken (manuele technieken, oefentherapie etc.). Wanneer we met verschillende technieken hetzelfde resultaat kunnen boeken, zal je kinesist vragen welke behandeling meer jouw voorkeur heeft.

Ja, dit kan zeker. Als je een ongebruikt voorschrift hebt, is het voldoende om dit de eerste sessie mee te nemen en aan te geven dat je in het verleden (hetzelfde kalenderjaar) bij een andere kinesitherapeut bent geweest.

Als de andere kinesist al behandelingen van je voorschrift heeft gebruikt, hebben we een kopie van dit voorschrift nodig en de datum van het getuigschrift dat de andere kinesist je heeft meegegeven. Dit is om in orde te zijn met de mutualiteit.

Indien dit niet 100% duidelijk is voor je, helpen we je de eerste sessie om alles in orde te maken. Dus maak je maar geen zorgen.